"Гості"




Меню сайту


Посилання на сайти:

//rbdut.ucoz.ua/_tbkp/220x90_MONMS_static.gif 
//rbdut.ucoz.ua/_tbkp/departament.jpg
//rbdut.ucoz.ua/_tbkp/poippo2.jpg 
Наш банер:

Хмаринка тегів

Акція За чисте довкілля розпочата Ансамбль танцю Усмішка ман виставка Вітамін КВН 2015 Ансамбль танцю Сузір'я Веселка 2015 огляд - конкурс переможці Полтавський РБДЮТ фестиваль Молодь обирає здоров'я День благоустрою в РБДЮТ талановиті діти веселка конкурс Весняні канікули виховний захід гурткова роботи дозвілля знай і люби свій край Перлина Весняна толока 2015 Весняний ярмарок атестація педпрацівників дюп конкурс дружин юних пожежних краєзнавство туризм спектр ЮІР Сигнал Увага діти! юні інспектори руху 1 червня день захисту дітей музеї–партнери акції. позашкільна освіта в Україні 2015 КВН 2016 МАН ПРБДЮТ Будинок творчості Полтав Будинок творчості БРБЮТ конкурс мін червона рута


Роздрукувать сторінку


Головна » 2015 » Ноябрь » 11 » Полтавський районний Будинок дитячої та юнацької творчості - комплексний позашкільний навчальний заклад, який працює з 1950 року
23:26
Полтавський районний Будинок дитячої та юнацької творчості - комплексний позашкільний навчальний заклад, який працює з 1950 року

Позашкільна освіта є складовою системи безперервної освіти, визначеної Конституцією України, законами України "Про освіту", "Про позашкільну освіту", і спрямована на розвиток здібностей та обдарувань вихованців, учнів і слухачів, задоволення їх інтересів, духовних запитів і потреб у професійному визначенні.

Полтавський районний Будинок дитячої та юнацької творчості є комплексним закладом, на сьогодні працює за вісьма напрямами позашкільної освіти. Заклад атестовано у 2013 році. Мережа дітей становить 2131 вихованців, що становить 48,7 % від загальної кількості дітей району. Діти навчаються у 63 гуртках, групах та інших творчих дитячих і молодіжних об’єднаннях при базовому приміщенні Будинку в с. Щербані і при школах району. 

Навчально-виховна програма закладу реалізовується за такими напрямами: науково-технічним, художньо-естетичним, еколого-натуралістичним, соціально-реабілітаційним, фізкультурно-спортивним, дослідницько-експерементальним, туристсько-краєзнавчим, гуманітарним.

Значну роль відіграє діяльність гуртків соціально-реабілітаційного напрямку, спрямована на ослаблення для юнаків і дівчат негативних наслідків, що відбуваються в суспільстві, а також створення умов для реалізації інтересів і життєвоважливих потреб молоді, їх повної самореалізації.

Спортивний напрям у позашкільному закладі пропагують футбольні, волейбольні, тенісні гуртки. Гарні результати показали тенісисти Шаповала Олександра (30 вихованців). Маємо тренажерну залу в основному приміщенні позашкільного закладу. Заняття спортивних гуртків проводяться у новій та сучасно обладнаній залі на тренажерах.

Керівники гуртків велику увагу приділяють роботі з соціально незахищеними дітьми (кількість дітей-сиріт – 21, напівсиріт – 63, дітей інвалідів – 19, з багатодітних сімей – 149) та залучають до участі в конкурсах, фестивалях, виставках.

Концертні програми, проведені за участю творчих колективів закладу, були приурочені до таких свят: лінійки з нагоди початку та з нагоди закінчення навчального року, День Учителя, День людей похилого віку, Новорічні та Різдвяні свята, День Захисника України, свята 8 Березня, відкриття виставки–конкурсу «Подарунок для мами», свята 9 Травня, випускного вечора, Дня захисту дітей.

Традиційно керівниками гуртків були проведені бесіди з метою профілактики правопорушень на теми: правила поведінки на дорозі, правила протипожежної безпеки, профілактика шкідливих звичок: паління, алкоголізму, наркоманії, СНІДу, правила безпечної поведінки вдома та на природі, тиждень охорони навколишнього середовища. Проводяться також бесіди, присвячені видатним діячам і датам: історія нашого міста, наші земляки, День пам’яті жертв Голодомору, День української писемності та мови, День рідної мови, Шевченківські дні.

Здобутки вихованців неможливі без здобутків їх наставників.

За підсумками ІІ (заочного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Джерело педагогічної майстерності» у номінації «Керівник гуртка - 2014» Пяткова Катерина, Заєць Юрій та Бондаренко Тамара (керівники гуртків районного Будинку дитячої та юнацької творчості) посіли ІІ місця, Лідія Москаленко. у номінації «Керівник гуртка - 2015» - ІІІ місце у конкурсі майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості». Директор закладу Ірина Бурлакова, представляючи Полтавську область на Всеукраїнському етапі у м.Київ, здобула ІІІ місце та нагороджена грамотою Міністерства освіти та науки.

Вокальному колективу «КОЗАЧАТА» при Терешківській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 01 лютого 2014 року Міністерством освіти та науки присвоєно звання «Зразковий». Хоровий колектив під керівництвом Лідії Москаленко здобув ІІІ місце в обласному огляді-конкурсі «Веселка 2014».

Гурток «Сузір’я» (керівник Бараннік Жанна)  посів ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Таланти багатодітної родини»  та представив заклад на Національному Сорочинському ярмарку в 2015 року; нагороджені дипломом в рамках концертної програми «ЮНІ ЗІРКИ УКРАЇНИ».

Авторська група гуртка «Юні туристи-краєзнавці» Полтавського районного Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Головачанського навчально-виховного комплексу (керівник Васюк Євгенія) за роботу «Благополуччя тобі і твоїм людям, рідний Головач» визнана переможцем Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Історія міст і сіл».

При Будинку дитячої та юнацької творчості працює «Школа олімпійського резерву» по класах хімії (керівник гуртка має звання «Відмінник освіти України»), географії (керівник – учитель-методист) та біології (керівник гуртка - учитель-методист та «Відмінник освіти України»). Школу відвідують 128 обдарованих дітей зі шкіл району. Результатом роботи є призові місця, здобуті вихованцями з базових дисциплін на районному і обласних етапах. З 2006 року керівники гуртків та їх вихованці проводять науково-дослідницьку роботу в рамках конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.

У районному Будинку дитячої та юнацької творчості працює гурток спортивного туризму «Горизонт» при Кротенківському НВК, керівником гуртка є Пуха Андрій. Неодноразово вихованці ставали переможцями районних змагань з техніки пішохідного туризму, представляли Полтавський район на обласних змаганнях. Кращі гуртківці захищали честь Полтавського району на Всеукраїнських зльотах і змаганнях. У складі збірної команди Полтавського району і області ставали переможцями і призерами змагань з техніки пішохідного, водного і велотуризму. Вихованці старшої групи постійно ходять в категорійні походи, молодші подорожують  рідним краєм, проводять екскурсії по території Полтавського району.

Гурток Крачко Олександра -  команда КВН «Вітамін» Розсошенської гімназії та районного Будинку дитячої та юнацької творчості - неодноразові переможці районного, обласного (2012 рік) та лауреати зональних обласних оглядів-конкурсів КВН. Команда КВН "Вітамін" двічі представляла заклад на Всеукраїнському фестивалі "Жарт-птиця" в Одеській області.

Кунпан Оксані, керівнику гуртка «Витівники», у 2015 році в Полтавському художньому музеї (Галерея мистецтв) вручили нагороду за здобуте І місце в обласному конкурсі мініатюр серед педагогів,  вихованці якої є учасниками та переможцями конкурсів декоративно-ужиткового напряму позашкільної освіти.

Команда ЮІР закладу неодноразово представляла область у  Міжнародному Дитячому Центрі  «Артек» на Всеукраїнському  зльоті  юних інспекторів руху (ЮІР).   Команда «Сигнал» районного Будинку дитячої та юнацької творчості при Тростянецькому НВК у 2015 році продемонструвала відмінні знання Правил дорожнього руху і навики їх застосування у всіх п’яти дисциплінах, який проходив  на базі Державної автомобільної інспекції УМВС України в Полтавській області с. Розсошенці, і посіла ІІ місце.

Гуртківці гуртка «Культура мови та спілкування» (керівник Ганна Шевченко) у 2014 році посіли ІІ місце у Всеукраїнському фестивалі «Українська паляниця», представивши область у м. Київ.

Адміністрація закладу також є активними учасниками і представниками закладу.  Григорович Марина, співавтор статті у методичній збірці за підсумками проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції "Освітнє краєзнавство і формування лідерської компетентності в сучасній школі: дослідження біографій учителів". Бурлакова Ірина має ІІ місце в обласному конкурсі методичних розробок, є співавтором і автором статей у методичних збірках.

Веб-сайт районного Будинку дитячої та юнацької творчості як інструмент мережевої взаємодії всіх учасників освітнього процесу діє 6 років.  Полтавський районний Будинок дитячої та юнацької творчості посів ІІ місце у 2013 і ІІ місце у 2014 році в І (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу Веб-сайтів позашкільних навчальних закладів»).

Проблемними залишаються питання територіального розміщення району, кадрового забезпечення віддалених шкіл, збереження матеріальних цінностей, довантаження вчителів-предметників, роботи за сумісництвом, відсутність підвозу вихованців, фінансування гурткового забезпечення, недостатнє бюджетне фінансування для участі в обласних та Всеукраїнських конкурсах.           
Підписи до фотографій:
 
Переглядів: 691 | Додав: RBDUT | Рейтинг: 5.0/2

                                                

Емблема закладу

Календар
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ПОШУК ПО САЙТУ

Статистика:
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 

Соціальні мережі