"Гості"




Меню сайту


Посилання на сайти:

//rbdut.ucoz.ua/_tbkp/220x90_MONMS_static.gif 
//rbdut.ucoz.ua/_tbkp/departament.jpg
//rbdut.ucoz.ua/_tbkp/poippo2.jpg 
Наш банер:

Хмаринка тегів

Акція За чисте довкілля розпочата Ансамбль танцю Усмішка ман виставка Вітамін КВН 2015 Ансамбль танцю Сузір'я Веселка 2015 огляд - конкурс переможці Полтавський РБДЮТ фестиваль Молодь обирає здоров'я День благоустрою в РБДЮТ талановиті діти веселка конкурс Весняні канікули виховний захід гурткова роботи дозвілля знай і люби свій край Перлина Весняна толока 2015 Весняний ярмарок атестація педпрацівників дюп конкурс дружин юних пожежних краєзнавство туризм спектр ЮІР Сигнал Увага діти! юні інспектори руху 1 червня день захисту дітей музеї–партнери акції. позашкільна освіта в Україні 2015 КВН 2016 МАН ПРБДЮТ Будинок творчості Полтав Будинок творчості БРБЮТ конкурс мін червона рута


Роздрукувать сторінку


Головна » 2013 » Февраль » 18 » Позашкілля на сайті Міністерства
01:26
Позашкілля на сайті Міністерства

Борис Жебровський: Позашкільна освіта допомагає дітям обирати майбутню професію

14 лютого

Сьогодні у Будинку Уряду відбулася відеоконференція «Розвиток позашкільної освіти в Україні».

Зазначимо, що такий захід традиційно проходить на базі Комунікативного центру Будинку Уряду та центрів дистанційного навчання регіональних інститутів Національної академії державного управління при Президентові України.

У заході взяли участь заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Алла Середницька, директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнів молоді Наталія Савченко, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, професор Олена Биковська, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Світлана Бут, представники структурних підрозділів Львівської, Одеської, Харківської та Дніпропетровської обласних державних адміністрацій, обласних центрів науково-технічної творчості учнівської молоді, громадських організацій, засобів масової інформації та керівники позашкільних навчальних закладів.

Учасники засідання у режимі відеозв’язку обговорювали актуальні питання, пов’язані з сучасною позашкільною освітою України, серед яких:

— рівень охоплення позашкільної освітою у різних областях України та можливості його підвищення;

— фінансування позашкільних навчальних закладів;

— зміцнення матеріально-технічної бази позашкільних навчальних закладів, їх комп’ютеризація;

— планування позашкільних заходів на 2013 рік – фестивалів, конкурсів, ігор тощо;

Звертаючись до учасників конференції, заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський нагадав, що Указом Президента України 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості. «Цей рік дає шанс для позашкільної освіти – саме зараз до неї та її стану привернуто увагу керівників усіх рівнів. Давайте у повній мірі скористаємося нагодою показати суспільству які наші діти талановиті, а їх керівники – працьовиті», – сказав заступник Міністра.

Водночас, Борис Жебровський наголосив на важливості та актуальності позашкільної освіти: «Дитина обирає професію, виходячи із свої власних уподобань, так само як і гурток, на який вона ходить і в якому навчається. Іншими словами, дитина робить важливий для свого життя вибір не на основі оцінок, які отримує в школі – дитина приходить у професію з позашкілля».

На думку Олени Биковської, завідувача кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, запорука успіху у поширенні охоплення дітей позашкільною освітою – належний рівень кадрового забезпечення. За її словами, діяльність нещодавно сформованої кафедри позашкільної освіти у столичному університеті, яку вона очолює, спрямована на вирішення цього питання. «Підняття престижу педагога позашкілля як професії і реальна можливість працевлаштування – основні напрямки, за якими потрібно працювати», – сказала Олена Биковська.

Про переваги краєзнавчої роботи з дітьми та гуртків, більша частина занять в яких проходить на свіжому повітрі (таких як туристичні гуртки) розповіла директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнів молоді Наталія Савченко.

Начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Алла Середницька висловила переконання, що ІІІ Всеукраїнська виставка-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів», яка відбудеться 28 лютого 2013 року під патронатом Президента України Віктора Януковича у Києві – чудова можливість переконатися в актуальності сучасних гуртків як сфері діяльності, в якій талановиті українські діти мають усі можливості для самореалізації.

Заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський також переконаний у великому потенціалі молодого покоління України: «Ми вже маємо уяву про загальний сценарій, за яким проходитиме «Країна юних майстрів», і я вже зараз можу сказати вам одне: хто нас дивує – так це діти. Те що вони роблять, те що вони вміють, чесно кажучи, мало в якій країні можна побачити. Ми маємо від природи безцінний капітал, і цей капітал – наші діти».

Борис Жебровський також закликав учасників конференції, які знаходилися на відеозв’язку, до активної співпраці. «Частіше спілкуйтеся, обмінюйтеся набутим досвідом, показуйте одне одному свої можливості та доробки – лише спільними зусиллями ми виведемо сферу позашкільної освіти на принципово новий, по-справжньому якісний рівень», – сказав заступник Міністра.

 

Борис Жебровський: Позашкільна освіта допомагає дітям обирати майбутню професію

Переглядів: 763 | Додав: RBDUT | Рейтинг: 5.0/1

                                                

Емблема закладу

Календар
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ПОШУК ПО САЙТУ

Статистика:
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 

Соціальні мережі